Recepten

pruimentaartjes

Soort recept: nagerecht

Ingrediënten: 2 el amandelschaafsel, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid, 1 el fijne kristalsuiker, 250 g verse pruimen, 4el abrikozenjam, 125 ml creme fraiche

benodigdheden:

bereiding: 1)Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 C. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Plakjes bladerdeeg op ingevette bakplaat leggen. Randen van bladerdeeg met water bestrijken en 2 cm omklappen. zodat dikker randje ontstaat. Met mes inkepingen in randje snijden of tanden van vork erin drukken. Suiker in midden van bladerdeeg strooien. 2) Pruimen in vieren snijden. pitten verwijderen. Stukjes fruit met bolle kant omhoog op bladerdeeg leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. 3) Uit oven bovenkant van taartjes direct royaal bestrijken met jam (daar- van gaan ze glanzen). Amandelschaafsel erover strooien en taartjes laten afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveren met losgeroerde. ongezoete crème fraîche. Bereiden ca. 15 minuten Wachttijd ca. 30 minuten.

planten uit de database:
Pruim
Kerspruim

intro tekst

Recepten

Op deze pagina kan je heerlijke recepten vinden met ingrediënten uit de stad. Zoek op een bepaalde plant om alle recepten te vinden met dat ingrediënt. Ook kan je zoeken op de naam van het recept of op soort recept.