Recepten

pruimenchutney voor 4 personen

Soort recept: overig

Ingrediënten: 500 g pruimen, 1 appel, 150 g ongeraffineerde suiker (oersuiker), 100 g rozijnen

benodigdheden: 1 of 2 potjes met schroefdeksel.

bereiding: Fruit wassen en in stukjes snijden. Alle ingrediënten in een pan met dikke bodem langzaam al roerende aan de kook brengen. Het geheel op een laag vuur, een uur laten inkoken tot een dikke massa. Gebruik eventueel een vlamverdeler. 1 of 2 potjes met schroefdeksel uitkoken. Chutney kokend heet in de potjes doen, helemaal vullen, direct sluiten en op z’n kop laten afkoelen. Heerlijk bij een warme (rijst)maaltijd, door een salade, in soep of saus. De chutney smaakt ook heel goed bij vlees of in jus of bij een omelet op brood. Deze chutney is minstens enkele weken houdbaar. Dit recept wordt gesponsord door www.odin.nl

planten uit de database:
Pruim

intro tekst

Recepten

Op deze pagina kan je heerlijke recepten vinden met ingrediënten uit de stad. Zoek op een bepaalde plant om alle recepten te vinden met dat ingrediënt. Ook kan je zoeken op de naam van het recept of op soort recept.