Doe mee!

Plant frambozen in je voortuin of  zaai rucola in de plantenbak van de gemeente! Hier vind je tips over wat je zelf kunt doen om de stad eetbaarder te maken. Behalve dat je bestaande planten en bomen aan de website toevoegt, kan je ook meehelpen om te zorgen dat er nog meer eetbare planten en bomen in de stad komen. Op die manier is er straks genoeg voor iedereen om naar hartelust te plukken!

1) Maak zelf een eetbare geveltuin: 
Plant eetbare planten tegen je gevel, zoals druiven, kiwi’s of zelf pompoenen die ook verticaal groeien! Dit kan zelfs gratis met het leefbaarheidsbudget van de gemeente of je woningbouworganisatie. Heb je hulp nodig? Er zijn een hoop mensen die het leuk vinden om te helpen.
http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=247181

2) Eetbare guerilla gardening: 
Plant zelf eetbare planten in de openbare ruimte tussen alle "sierplanten" van de gemeente.
Zaden kan je kopen bij bolsius: http://bolster.eu/Index.php?
planten bij: http://www.fruittuin.com/
of gewoon bij het tuincentrum.

3) Tip de gemeente: Maak bij de gemeente kenbaar wat voor soort eetbare planten en bomen je in de buurt zou willen hebben en waar er plek voor zou zijn. Of maak kenbaar dat je graag zou willen dat als er in je wijk bomen geplant moeten worden dat het dan eetbare bomen moeten zijn.

4) Eetbare tuin in zelfbeheer: Geef bij het wijkbureau aan dat je een stukje openbare grond van de gemeente wil adopteren door het te onderhouden in zelfbeheer om er eetbare planten neer te zetten.

5) Inspireer: Maak vrienden, familie en kennissen enthousiast voor het creëren van een eetbare stad, en vertel ze hoe ze mee kunnen doen met een van deze bovenstaande stappen.

intro tekst