Wat is er te plukken in juni?

vlier600 BWat een heerlijke maand is juni toch. Er is van alles te vinden en het smaakt allemaal zo vol. De vlier staat in bloei voor een frisse limonade of gefrituurde vlierbloesem. De linde bloeit ook en is, net als kamille, zeer geschikt voor een lekker theetje. De eerste korenbloemen, hondsroosblaadjes en madeliefjes kun je gebruiken om de salade op te vrolijken. Zuig ook eens de nectar uit een kamperfoeliebloem of witte dovenetel, je voelt je als een god op aarde.
Wie elk moment een mooi zomers feestje wilt geven, kan nu alvast de eetbare bloemen van de komkommerkruid plukken. Leg ze in een ijsklontjesbakje, giet er water over heen en stop ze in de vriezer.  Zo heb je prachtige bloemenijsklontjes op voorraad voor de hete zomerdagen.
De eerste vruchten kunnen geplukt worden. Bosaardbeitjes, bosbessen en hier en daar ook al frambozen. Over een paar weken zijn ook de krenten van het krentenboompje rijp. 
In het water geurt de pittige watermunt naar pepermunt. En voor de frisse smaak op een warme dag knabbel je een heerlijk blaadje zuring. Ook de jonge blaadjes van het kaasjeskruid, het herderstasje (inclusief tasje!) en voor de strandaanbidders: de strandbiet, lenen zich voor een heerlijk maal.
intro tekst

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang 1x per maand een overzicht van alle tips, workshops, en actuele pluk informatie.

:

Naam: